Teknologjia e Komunikimit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Si teknikën e komunikimit dhe teknologjive të komunikimit është e njohur kolektivisht teknika për komunikim bazuar teknologjikisht. Për të telekomunikacionit, të tilla si komunikimet mobile, komunikimi satelitor dhe telefonia, këto janë të telekomunikacionit, teknologjisë wireless, switching teknologji, teknologjia e transmetimit, teknologji RF, Mikroelektronika, shkenca kompjuterike dhe teknologji teknike printim.

Pjesërisht rrjetet e komunikimit e teknologjisë së komunikimit janë të përfshira. Për shkak të kufijve lëngun e teknologjive të tyre dhe gjithashtu për të teknologjisë së informacionit, ata shpesh janë të grupuara sipas informacionit gjatë dhe teknologjive të komunikimit (i shkurtuar "e informacionit dhe teknologjive të komunikimit" ose "TIK").