Agjencia e vlerësimit të kredisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Agjencia e vlerësimit të kredisë ose Agjencia e vlerësimit është një agjenci private dhe fitimprurëse e cila vlerësonë besueshmërinë e kredidhëniës të shteteve dhe bizneseve.