Ahmet Maksut Jupaj

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Ahmet Jupaj (1920-2008) lindi në Studençan-Gurrë,ishte djali i Maksut Jupajt. Në moshën 22 vjeçare iu bashkëngjit brigadës shqiptare kundër regjimit nazi-fashist gjerman. Kur u kthye nga lufta ai u emërua sekretar i komunës së Studençanit- Gurrës. Në vitin 1949 ai doli kundër okupatorit serb

duke ndihmuar bashkëfshatarët e vet si dhe duke kundërshtuar kolektivizimin e pronës private, ku për këtë edhe u burgos nga regjimi i atëhershëm 6 muaj në burgun e Gurrakocit. Në moshën 88 vjeçare vdiq duke mbetur i paharruar në kujtesën e Gurrasit të Therandës.