Airedale terrier

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shpjegim
Shpjegim
Ky artikull sipas rregullores mbi shkronjat Ç, ç, Ë, ë, bie në kundërshtim me rregulloren e Wikipedisë në gjuhën shqipe, për këtë arsye nuk mund të merret si i saktë derisa të rregullohet.


Airedale terrier është qeni i llojit terrier. Ai jeton në Angli. Ai është mbreti i terrierave, krijuar në jorkshir të Anglisë, ai u krijua nga Welsh terrier dhe nga qen vidër (otterhound). Ai i sulmonte vidrat. Ai është qen policë në Angli. Ai i do fëmijët, është energjik.

Historia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ai mori një mesazh shumë të rëndësishëm prej vis së armikut deri të vija e vendit tij. E ai shpëtoji 300 ushtare e më shumë.

Sjellja[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Aierdale terrier është shumë i mirë e shumë i dashur.

Habitati[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ata jetojnë në banesa e në shtëpi.Jne kafshe miqsore te dashura me njeriun . Qeni është nje mik i vertete per njeriun .