Jump to content

Alarmi i sigurisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Paneli i kontrollit të sistemit të alarmit me valë të shtëpisë.

Një alarm sigurie është një sistem i krijuar për të zbuluar ndërhyrje, të tilla si hyrja e paautorizuar, në një ndërtesë ose zona të tjera, të tilla si një shtëpi ose shkollë. Alarmet e sigurisë mbrojnë kundër vjedhjes ose dëmtimit të pronës, si dhe kundër ndërhyrësve. Shembujt përfshijnë sistemet personale, alarmet e sigurisë së lagjes, alarmet e makinave dhe burgjet.

Disa sisteme alarmi shërbejnë për një qëllim të vetëm të mbrojtjes nga vjedhjet; sistemet e kombinuara sigurojnë mbrojtje nga zjarri dhe ndërhyrja. Sistemet e alarmit të ndërhyrjes kombinohen me sistemet e mbikqyrjes televizive me qark të mbyllur (CCTV) për të regjistruar aktivitetet e ndërhyrësve dhe ndërfaqen me sistemet e kontrollit të aksesit për dyert e mbyllura elektrike. Ka shumë lloje të sistemeve të sigurisë. Pronarët e shtëpive zakonisht kanë zhurmues të vegjël, të pavarur. Këto pajisje mund të jenë gjithashtu sisteme të ndërlikuara, me shumë role me monitorim dhe kontroll kompjuterik. Mund të përfshijë edhe një zë të dyanshëm që lejon komunikimin midis panelit dhe stacionit të monitorimit.

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]