Albert Arnavielha

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Albert Arnavielle

Albèrt Arnavièlha ( Albert Arnaviellefrëngjisht ) ishte një poet dhe gazetar oksitan i lindur në Alès më 22 korrik 1844. Ai vdiq në Montpelje më 11 nëntor 1927. Ai shkroi si në frëngjisht ashtu edhe në oksitanisht dhe ishte një majoral i FelibrixhitFrederic Mistralit . Ai ishte gjithashtu një militant mbretëror për Action française dhe një mik i ngushtë i Charles Maurras .