Aleanca Globale për Vaksinat dhe Imunizimin

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Aleanca Globale për Vaksinat dhe Imunizimin (ang.: Global Alliance for Vaccines and Immunisation, lexo: Global Alians for Vasiens end Imunizejshën, shkurt:GAVI) është një koalicion ndërkombëtar partnerësh që përfshin qeveritë nacionale, organizatat ndërkombëtare si psh. Fondi i Kombeve të Bashkuara të Fëmijeve (UNICEF), Organizata Botërore e Shëndetesisë (WHO) dhe Banka Botërore, Institucionet bamirëse, si psh. Programi i Vaksinimit të Femijeve Bill dhe Melinda Gates dhe Fondacioni Rockfeler, sektori privat i përfaqësuar nga Federata Ndërkombëtare e Shoqatave te Manifakturave Farmaceutike dhe institucionet kërkimore dhe të shëndetit publik.

Historiku[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Aleanca u krijua zyrtarisht në DavosZvicrës në janar të vitit 2000.