Jump to content

Aleksandër Borodin

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Aleksander Porfirjeviç Borodin

Aleksandër Porfirjeviç Borodin (rusisht: Александр Порфирьевич Бородин) u lind më 12 nëntor 1833Shën Petersburgu dhe vdiq më 27 shkurt 1887Shën PetersburguRusisë. Borodin ishte kompozitorë rusë dhe ishte një ndër më të dalluarit kompozitorë rusëshekullin e 19-të. Gjithashtu Borodin punonte si profesor i kimisë në universitetin e St. Petersburgut.

Gjithashtu operat më të njohura të Aleksandër Borodin ishin "Prince Igor". Borodin shkroi shumë Kënga, muzikë chamber dhe orkestra, të përfshira dy simfoni.