Ali Govori

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Ali Govori

Ali Govori, (21 dhjetor 1945 Prapashticë - 2005 Prishtinë), tipograf dhe redaktor teknik[1].

U lind më 21 dhjetor 1945.rapashticë të Prishtinës. Shkollën fillore dhe të mesmën i kreu në Prishtinë. Studioi grafikën në Zagreb. Punën e filloi si radhitës me plumb me dorëNGBG “Rilindja”. Ka punuar në vitin shkollor 1972/73 dhe 1973/74.hkollën e grafikës[2]. Më vonë është zgjedhë drejtor teknik në shtypshkronjën e ndërmarrjes NGBG “Rilindja”. Të gjitha të arriturat e shtypshkronjës Rilndja.itet e tetëdhjetëta të shekullit të kaluar lidhen me emrin e ti, kur shtypshkronja Rilindja u bë një shtypshkronjë internacionale.

Në kohën kur u ndalua gazeta “Rilindja” nga okupatori serb, nëpërmjet tij u shtyp gazeta Bujku, për nëntë vite ma radhë, e cila ishte e njejta gazetë, por vetëm me emër tjetër.

Ai u muar edhe me redakturë teknike, dhe ishte bashkëpuntorë i shumë shtëpive botuese. Vdiq më 2006.

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ KBI – Prishtinë, KUR’ANI, Prishtinë 1985, faqe 879
  2. ^ Musë prelvukaj & Nezir Berisha – Shkolla e Mesme Teknike “28 Nëntori” Monografi, Prishtinë 2012. faqe 226