Jump to content

Almopianët

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Paionia, fiset dhe rrethinat

Almopianët ose Almopesët ( Greek Ancient : Ἀλμῶπες ose Ἀλμωπεῖς) ishin një fis i lashtë Paionian Ata banuan në rajonin e Almopisë në Maqedoninë e Poshtme, e cila ishte emërtuar sipas fisit. Sipas mitologjisë greke, themeluesi i fisit ishte menduar të jetë një Gjigant gjysmëperëndi Almopsi të cilin ata e adhuronin shumë. [1]

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 

  1. ^ The Landmark Thucydides: A Comprehensive Guide to the Peloponnesian War by Thucydides by Robert B. Strassler, Richard Crawley, and Victor Davis Hanson, 1998, ISBN 0-684-82790-5, page 153: "... of them still live round Physca and the Almopians from Almopia."