Alois Schmaus

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Alois Schmaus (Alois Shmaus, 28 tetor 1901 - 27 korrik 1970) ishte një ballkanolog, folklorist dhe sllavist i shquar gjerman.[1] Ka bërë hulumtime folklorike edhe në Drenicë në të cilat ofron shënime të vlefshme mbi këngët epike, instrumentet muzikore dhe këngëtarët popullor.[2]

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ M. Mojašević: Schmaus, Alois. In: Miroslav Krleža (Red.): Enciklopedija Jugoslavije. Band 7, R–Srbija. JLZ, Zagreb 1968, S. 173.
  2. ^ Anton Çetta: Prozë popullore nga Drenica. Vëllimi 1, Prishtinë, 1990, fq. 13.