Jump to content

Amëza malazeze

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Amëza malazeze (Gjuha malazeze: Matica crnogorska) është një institucion kulturor malazez . Ajo u themelua në vitin 1993 si një organizatë joqeveritare e cila promovon identitetin kombëtar dhe kulturor malazez dhe gjuhën malazeze . Në vitin 2008, Parlamenti i Malit të Zi miratoi Ligjin për Amëzën malazeze, i cili i dha statusin e një institucioni të pavarur kulturor.

Në vitin 2000 filloi botimin e revistës “Matica”.

Amëza malazeze u formua më 22 maj 1993 në Cetinje . Amëza ishte një nga mbështetësit e vendosur të pavarësisë së vendit. Më 18 mars 2008, Parlamenti i Malit të Zi miratoi Aktin e Amëzës malazeze, i cili e nënkupton atë si një organizatë të pavarur në fushën kulturore.

Kryetarët e Amëzës malazeze:

  • Dragan Radulović (22 maj 2013 – sot)
  • Branko Banjević (23 janar 1999 – 22 maj 2013)
  • Božina Ivanović (22 maj 1993 – 23 janar 1999)

Lidhje të jashtme

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]