Andis Harasani

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Andis Harasani
Deputet në Kuvendin e Shqipërisë
(2009 - në vazhdim)

Andis Harasani.jpg

Emri: Andis
Mbiemri: Harasani
Lindi më: 9 gusht 1971
Vendlindja: Tiranë.
Profesioni: politikan

Andis Harasani është deputet i Partisë Socialiste në Kuvendin e Shqipërisë.

Andis Harasani dallohet për kritikat e forta ndaj mënyrës së drejtimit të Partisë Socialiste nga kryetari i saj Edi Rama. Sipas tij, kryetari i PS-së po e drejton partinë me metoda jodemokratike dhe totalitariste. Gjithashtu deputeti Harasani ka qënë kundër bërjes së opozitës në rrugë, jashtë institucioneve demokratike dhe kundër përdorimit të dhunës ndaj institucioneve shtetërore për të cilat ai ka fajësuar kryetarin e PS-së Edi Rama.

Andis Harasani është i pari politikan të cilit iu zbuluan llogaritë dhe sipërmarrjet jashtë Shqipërisë[1]. Në 2014 Inspektoriati i Lartë i Deklarimit të Pasurive kërkoi gjobitjen e deputetit për mosdeklarim pasurie[2].


  1. ^ http://www.balkaninsight.com/en/article/tax-haven-data-leak-exposes-albanian-politician
  2. ^ http://www.balkanweb.com/shqiperi/2685/fshehu-pasurine-ildkp-kallezon-penalisht-andis-harasanin-219495.html