Jump to content

Angina pectoris

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Ky artikull apo seksion është jo i plotë ose me cilësi të dobët. Mund të ndihmoni Wikipedian duke e përmirësuar!
Ky artikull duhet të përmirësuar në:  Nuk ka përmbajtje të mjaftueshme, Pa referenca, Pa kategori --Liridon (diskutimet) 30 qershor 2015 19:10 (CEST)

Angina Pectoris është gjendje patologjike koronare e cila shkaktohet si pasojë e iskemisë së miokardit. Kjo vjen si rrjedhojë e qrregullimit të balancit ndërmjet rrjedhës së gjakut koronar dhe kërkesave të miokardit .