Angjelika

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Angelica
Angelica
-
Seleksionimi shkencor
Lloji: Bimë
Dega: -
Klasa: -
Fisi: -
Familja: Apiaceae
Grupi: Angelica
Grupi

Shiko listen

Angjelika është një gjini e rreth 60 llojeve të barishteve të gjata dy vjeçare dhe shumëvjeçare që bën pjesë në familjen Apiaceae. Ajo e ka prejardhjen nga rajonet e butë dhe subarktike të hemisferës veriore, duke arritur deri në veri si Islanda, Laplandi dhe Groenlanda. Ato rriten në lartësi 1-3 m me gjethe të mëdha dyshe dhe xhufka të mëdha të përbëra me lule të bardha ose të bardha në të gjelbër.

Lista e llojeve[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Angelica ampla
 • Angelica archangelica
 • Angelica arguta
 • Angelica atropurpurea
 • Angelica breweri
 • Angelica californica
 • Angelica callii
 • Angelica canbyi
 • Angelica dawsonii
 • Angelica dentata
 • Angelica genuflexa
 • Angelica gigas
 • Angelica grayi
 • Angelica hendersonii
 • Angelica kingii
 • Angelica lineariloba
 • Angelica lucida
 • Angelica pachyacarpa
 • Angelica palustris
 • Angelica pinnata
 • Angelica roseana
 • Angelica sinensis
 • Angelica scabrida
 • Angelica sylvestris
 • Angelica tomentosa
 • Angelica triquinata
 • Angelica venosa
 • Angelica wheeleri