Antonio Schembri (ornitolog)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Antonio Schembri (Prill 1813 në Valetë - Dhjetor 1872) ishte ornitolog Maltez.

Antonio Schembri ishte agjent transporti detar. Ai shkroi, në italisht, Catalogo Ornitologico del Gruppo di Malta (1843) e cila është lista e parë kontrolluese shkencore e zogjve të Maltës dhe gjithashtu Quadro Geografico Ornitologico Ossia Quadro Comparativo dell'Ornitologia di Malta, Sicilia, Roma, Toscana, Liguria, Nizza ela Provincia di Gard (1843). Në Quadro Geografico ai krahasoi vargun dhe habitatet e shumimit të zogjve të Maltës, Siçilisë, Romës, Toskërisë, etj në një listë tabelare. Ai gjithashtu botoi, në Bolonjë, Vocabolario dei Sinonimi Classici dell 'Ornitologia Europea (1846). Ai ishte mik dhe korrespodent i Luigi Benoit dhe një kontribues (ai ishte gjithashtu një entomolog) në Camillo Róndani 's Dipterologiae Italicae prodromus .

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Baccetti, Nicola; Sultana, Joe (2008). "Local ornithologists and the early study of central Mediterranean avifauna: the role of Schembri and Damiani in the Maltese and Tuscan Islands" (PDF). Proceedings of the California Academy of Sciences. Fourth series (në anglisht). 59 Supplement I (7): 111–116.