AppleScript

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
AppleScript
AppleScript icon
Zhvilluesi Apple, Inc.
Emetimi i fundit 1.10.7 / 2006-06-30
SO Mac OS X/9
Licenca Apple EULA (copa të mundshme nën APSL)
Website http://www.apple.com/applescript/

AppleScript (lexo: EppëllSkript), është një gjuhë script (program i shpejtë, ang. script language) e shpikur nga Apple Inc., dhe e ndërtuar në Mac OS.

Gjeneralisht AppleScript është fjala që përdoret për të emërtuar faqet ndërmjetëse scripting (ang. interface scripting), që është bërë për të punuar në paralel me faqen ndërmjetëse grafike së përdoruesit (GUI Graphical User Interface).

Shikoni edhe[redakto | redakto tekstin burimor]

Lidhjet e jashtme[redakto | redakto tekstin burimor]