Jump to content

Arsène Lupine III

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Arsène Lupin III
Personazh nga Lupin III
Paraqitja e parëLupin III kapitulli 1: "Hyrja e Vrullshme e Lupin III"
Krijuar ngaMonkey Punch
Luajtur ngaYūki Meguro (1974: Strange Psychokinetic Strategy)
Shun Oguri (2014: Lupin the 3rd)
Dubluar ngaJaponisht
Taichirō Hirokawa (1969: Pilot Film; CinemaScope version)
Nachi Nozawa (1970: Pilot Film; TV version)
Yasuo Yamada (1971–94)
Toshio Furukawa (1987: The Fuma Conspiracy)
Kanichi Kurita (1995–present)
Informacione
Pseudonimi(et)Boss (used by Daisuke Jigen in Streamline and Funimation dubs)
NofkatCliff (Cliff Hanger)
The Wolf (Streamline dub of The Castle of Cagliostro)
Rupan III (AnimEigo dub of The Fuma Conspiracy and subtitled print of Legend of the Gold of Babylon)
Wolf III (Manga UK dubs of The Mystery of Mamo and Goodbye Lady Liberty)
LidhjetArsène Lupin I (gysh)
Arsène Lupin II (baba)
KombësiaFrancez-Japonez

Arsène Lupine III (Japonisht: ル パ ン 三世, Rupan Sansei) është një personazh imagjinar i krijuar nga Monkey Punch si protagonist për serinë e tij Lupin III, i cili debutoi në Weekly Manga Action më 10 gusht 1967.

Lupin III është hajduti më i kërkuar xhentëllmen në botë dhe nipi i Arsène Lupin. Ai ndonjëherë shfaqet i paaftë, por kryesisht si një karradë për të kapur kundërshtarët e tij. Ndërsa ai është arrestuar dhe hedhur në burg në disa raste, ai gjithmonë ka arritur të dal. Ai gjithashtu ka një dashuri për pajisjet e zbukuruara herë pas here, të tilla si në The Castle of Cagliostro, ku rripi i tij përmban shumë pajisje të vogla. Dashuria e tij me gratë, dhe Fujiko Mine në veçanti, është ndoshta dobësia e tij më e madhe, pasi shpesh e çon atë në situata të padëshirueshme. Ai vazhdon trashëgiminë e vjedhjes së gjyshit të tij.

Monkey Punch ndërthuri elementët e Arsène Lupin me James Bond për të zhvilluar karakterin e Lupin III dhe e bëri atë një "shok të shkujdesur". Në mangën origjinale, Lupin dhe ekipi i tij zakonisht punojnë individualisht për qëllimet e tyre. Autori shpjegoi se është vetëm në anime që ata veprojnë shpesh së bashku, duke dyshuar për një rregull të pashkruar që të pesë personazhet kryesore duhet të shfaqen në çdo episod. Inspektori Zenigata u konceptua si arkivori i Lupin për të krijuar një "Tom dhe Jerry njerëzor".