Arsimi i mëtutjeshëm

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Arsimi i mëtutjeshëm është një term që mbulon arsimin afatgjatë që është në një nivel më të lartë në krahasim me arsimin bazë që ai ka tashmë. Shembuj të arsimit të mëtutjeshëm janë diplomat e arsimit të lartë dhe programet master që zhvillohen në universitetet dhe kolegjet profesionale dhe të cilat çojnë në një diplomë bachelor ose diplomë master. Arsimi i mëtutjeshëm mund të realizohet në formën e studimeve me kohë të pjesshme dhe me kohë të plotë.

Arsimi i mëtutjeshëm është zakonisht një mjet për të arritur një kualifikim shtesë të domosdoshëm për të përparuar në arsimin e lartë, ose për të filluar një rrugë specifike të karrierës, p.sh. kontabilist, inxhinieri, kirurg veterinar, etj. Zakonisht ai është në dispozicion të studentëve mbi 16 vjeç në kolegje dhe institucione tjera të arsimit të mëtutjeshëm, përmes mësimit të bazuar në punë, ose institucioneve të të mësuarit të të rriturve dhe komunitetit.

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]