Jump to content

Kontabilisti

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Kontabilisti
Profesioni
Emratllogaritar,

kontabilist të kualifikuar,
kontabilist profesionist,

financier me liçensë shtetërore.
Sektorët e
aktivitetit
biznes
Përshkrimi
Kompetencataftësitë të menaxhimit

Një kontabilist është një praktikues i kontabilitetit (accountancy- Mbretëria e Bashkuar) ose (accounting- SHBA), e cila është matja, zbulimi apo ofrimi i sigurimit në lidhje me informacionin financiar që ndihmon menaxherët, investitorët, organet tatimore dhe të tjerët të marrin vendime në lidhje me caktimin e burimeve.