Jump to content

Pilot Avioni

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
(Përcjellë nga Piloti)
Gjendeni tek artikulli Pilot Avioni. Për shprehjet e ngjashme në shkrim, kuptim apo tingëllim, shikoni këtu.
Piloti i një aeroplani

Një pilot ose aviator avioni është një person që kontrollon fluturimin e një avioni duke përdorur kontrollet e tij të drejtimit të fluturimit. Disa anëtarë të tjerë të ekuipazhit ajror, si navigatorët ose inxhinierët e fluturimit, konsiderohen gjithashtu aviatorë, sepse ata janë të përfshirë në funksionimin e sistemeve të navigimit dhe motorit të avionit. Anëtarët e tjerë të ekuipazhit ajror, si operatorët e dronëve, stjuardesat, mekanikët dhe ekuipazhi tokësor, nuk klasifikohen si aviatorë.

Në njohje të kualifikimeve dhe përgjegjësive të pilotëve, shumica e ushtrive dhe shumë linja ajrore në mbarë botën u japin stema aviatorëve pilotëve të tyre.

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]