Jump to content

Optometristi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Optometrist
Një refractor optik (phoropter) në përdorim.
Profesioni
Sektorët e
aktivitetit
Kujdesi shëndetësor

Optometri është një profesion i kujdesit shëndetësor që merret me syriin dhe strukturave të lidhura të tij, si dhe vizionin, sistemi vizual, dhe perceptimi vizual tek njerëzit.