Aktuari

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Aktuari
Profesioni
EmratAktuar
Sektorët e
aktivitetit
Sigurim, Risigurim, Plan pensional, sigurimet shoqërore
Përshkrimi
KompetencatMatematika, financa, aftësitë analitike, njohuri të biznesit

Një aktuar është një profesion i biznesit që merret me ndikimin financiar të rreziqeve dhe pasigurisë. Aktuarët japin vlerësime të ekspertëve të sistemeve të sigurisë financiare, me një fokus në kompleksitetin e tyre, matematikë e tyre, dhe mekanizmat e tyre (Trowbridge 1989, p. 7).

Burimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]