Arrtemije Rradosavleviqi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
(Përcjellë nga Artemije Radosavljeviç)
Jump to navigation Jump to search
Артемије Радосављевић.jpg

Arrtemije Rradosavleviq ishte peshkopi i Rashkës dhe Prizrenit, pra i Kosovës

Artemije Rradosavleviq është bërë i njohur për tërheqjen e nënshrimit të patriku serb Pavle nga Memorandumi për mirëkuptim të ndërsjelltë dhe për rindërtimin e monumenteve kishtare serbe. Si duket Artemije ka ra në kundërshtim me të parin e kishës serbe i cili e lëpiu pështymen e vetë. Për të kryer këtë veprim i pari i kishës serbe, Arrtemije propagandonte që:

- Memorandumi nuk duhej të nënshkruhej pa miratim e tij ; - Realizimi i tij në këtë formë është kundër interesave të serbëve dhe të kishës së tyre, sepse nuk mund t’i rindërtojnë kishat ata që i kanë sdhkatërruar, pra shqiptarët dhe institucionet e tyre.

Si do që jetë peshkopit ju deshtë që të i nënshtrohet realitetit dhe ta pranojë këshilln e të parit të Kishës serbe Pavlit, kësillë e ndikuar nga Amfilohije Rradoviq pretenduesin e karrikës.


Stub biografi.png Ky artikull që ka të bëjë me një biografi individi është i cunguar. Ju mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar atë.