Artur Evans Liolin

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Artur Evans Liolin lindi më 19 qershor 1943Nju-Jork në një familje me origjinë korçare nga Boboshtica, kancelar i Kishës Ortodokse ShqiptareShBA. At Artur Evans Liolin përveç aktivitetit fetar, ka edhe një aktivitet të madh humanitar e diplomatik në dobi të Shqipërisë, si dhe mjaft studime për të : "Shqipëria - enigmë evropiane", "Fan Noli dhe vetëdija shqiptare", "Shoqëria shqiptare - riformim dhe gjetje", etj.