August Friedrich Kekulé von Stradonitz

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
August Friedrich Kekulé von Stradonitz

Friedrich August Kekulé von Stradonitz lindi më 7 shtator 1829 në Darmstadt, Gjermani dhe vdiq më 13 qershor 1896 në Bonn. Ishte kimist gjerman dhe shkencëtar, ku ai përpiloi teorinë moderne të strukturës së kimisë organike.