Jump to content

Aura (ezoterikë)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Aura (lat. aura = ajër) në parapsikologji, spiritualitet dhe Nju Ejxh, është një fushë e hollë e një rrezatimi të ndritshëm shumëngjyrësh që lëshohet nga një njeri apo send dhe e mbështjell atë. Aura besohet të paraqesë apo përbëjë dridhjet e shpirtit apo çakrave, dhe mund të pasqyrojë gjendjen shpirtërore apo mendimet e njeriut që rrethon sipas vijave parapsikologjike të cilat përpiqen të shpjegojnë natyrën e ekzistencës (qenësisë) së saj. Besohet se aura përbëhet nga shtresa të ndryshme e me ngjyra të ndryshme që mvaren nga përvoja e njeriut.

Dokumentime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Besohet se aurat mund të shihen me sy të zhveshur, megjithëse disa psikologë, si Edgar Cayce,besojnë se kjo aftësi dobësohet me kalimin e kohës.

Aura dhe shkenca[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shikimi i auras[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]