Jump to content

Autoblinda

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Oshkosh L-ATV

Autoblinda është një automjet luftarak i lehtë i blinduar, me rrota dhe me armë, i përdorur historikisht për zbulim, siguri të brendshme, shoqërim të armatosur dhe detyra të tjera vartëse në fushën e betejës.