BSON

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
BSON
Shtesë e emrit të file .bson
Tip mjeti Interneti none[1]
Tipi i formatit Data interchange
Extended from JSON
Standard(s) ska akoma RFC
Website bsonspec.org

BSON është një format i shkëmbimit të të dhënave kompjuterike që përdoret kryesisht për ruajtjen e të dhënave dhe format i transferimeve të rrjetit në databazën MongoDB. Është formë binare që përfaqëson struktura të të dhënave të thjeshta dhe vargje (të quajtura objekte ose dokumente në MongoDB). The name "BSON" is based on the term JSON and stands for "Binary JSON".[2]

Lloji i të dhënave dhe sintaksa[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Dokumentet (objektet) BSON përbëhen nga një listë e rënditur e elementeve. Secili element përbëhet nga fushat emri, lloji dhe vlera. Fusha e emrit është tekst - en:string. Llojet përfshijnë:

 • string
 • integer (32- ose 64-bit)
 • double (64-bit IEEE 754 floating point number)
 • date (numër integer i milisekondave që nga Unix epoch)
 • byte array (të dhëna binare)
 • boolean (true(e saktë) dhe false(e pasaktë))
 • null
 • BSON object
 • BSON array

Shembull[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Një dokument siç është hello="world" do të ruhet si:

Bson:
 \x16\x00\x00\x00          // madhësia e përgjithshme e dokumentit
 \x02                // 0x02 = lloji String
 hello\x00             // fusha e emrit
 \x06\x00\x00\x00world\x00     // fusha e vlerës
 \x00                // 0x00 = lloji EOO ('fundi i objektit')

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]