Struktura e të dhënave

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

shkencat kompjuterike, struktura e të dhënave ose strukturë me të dhëna, është një mënyrë e veçantë për ruajtjen dhe organizimin e të dhënave në një kompjuter në mënyrë që të mund të përdoren në mënyrë efikase [1][2].

Parimet themelore[redakto | redakto tekstin burimor]

Strukturat e të dhënave janë bazuar në përgjithësi në aftësinë e një kompjuteri për të gjetur dhe ruajtur të dhënat në çdo vend në kujtesën e saj, të përcaktuara nga një adresë - një varg që vetë mund të ruhet në memorie dhe manipulohet nga programi.

Bashkësia e strukturave të të dhënave[redakto | redakto tekstin burimor]

Strukturat e të dhënave që më shpesh përdorwn janë : array, linked list, hash-table, heap, Tree (Binary Tree, B-tree, red-black tree, trie), stack, dhe queue.

Libra të tjerë[redakto | redakto tekstin burimor]

Burimi[redakto | redakto tekstin burimor]

  1. ^ Paul E. Black (ed.), entry for data structure in Dictionary of Algorithms and Data Structures. U.S. National Institute of Standards and Technology. 15 December 2004. Online version Accessed 2009-05-21.
  2. ^ Entry data structure in the Encyclopædia Britannica (2009) Online entry accessed on 2009-05-21.