Jump to content

Balil Gjini

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Balil Gjini është poet dhe prozator shqiptar. Ai jeton në Berat. Ka botuar disa libra me poezi dhe me prozë si "Përurim", "Fantazma ëndrrash", "Tri gisht nder", "Mulliri që bluante tëndafilë", "Engjëlli i nëmur", "E katërta", "Melusina", " Teqeja e shterpave". Ka përkthyer disa vepra të autorëve francezë, si Michel Tournier " Mbreti i verishtave", "Premti ose limbar e Paqësorit", Emil Cioran: "Për Framcpn", "Pohime dha Anatema", Jean Joubert " Historitë e pyllit tp thellë", Jean Baudrilkard "Amerika" .