Batalioni partizan i Pukës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Partizanët pukjanë u organizuan në njësi (batalion) më vete, jashtë Brigadës së 22-të sulmuese pavarësisht se ajo kishte nevojë për kompletimin e rradhëve të saj. Nder ta permenden Ibrahim Ymer Shkjau, Adem Ymer Dunga, Tahir Zenel Qorri etj.

Komandant i batalionit Zef Nikollë Miraka nga fshati Iballë. Personalitet i njohur në fshat e në zonën e Iballës nga fisi i Kolë Bibë Mirakës, ndërsa komisar Zef Gashi ish partizan në çetën "Pukë-Mirditë".

Me krijimin e Brigadës së 27 -të sulmuese batalioni pukjan u shpërbë. Partizanët që formonin atë u përfshinë në batalionet me të cilat u formua brigada e re, e 27 -të e ushtrisë nacional çlirimtare të popullit shqiptar. Partizanët e batalionit pukjanë, përkrah partizanëve të Brigadës së 22-të sulmuese, e të tjera mori pjesë në luftimet për çlirimin e Shkodrës dhe Shqipërisë.