Bazilika extra-muros në Elbasan

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Bazilka exta-muros në Elbasan i përketë periudhës paleokristiane së shekullit të V-të dhe ndodhet brenda Zonës Akreologjike "A" e shpallur si e tillë në vitin 2010. Ajo i përketë tipit trinefësh së bazilikave me përmasa të konsiderueshem.
Bazilika përmban elementë arkitektonikë ku veçohet dyshemeja e shtruar me mozaikë dhe fragmente muresh të dekoruar me afreskë.


Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]