Bedri Jashari

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Bedri Jashari lindi me 6 qershor 1966 dhe vdiq me 9 shtator 1999. Kreu shkollën fillore Ali Pasha në Muqibabe, pastaj u zhvendos ne Drenicë, ku edhe e zhvilloi karrierën e tij si luftëtar profesionist. Me guxim dha jetën e vet për lirimin e Kosovës. Thoshte gjithmonë se e frymëzonin kujtimet e gjyshit të tij të vdekur, i cili kur Bedriu ishte i vogël, i mësonte artin luftarak shqiptare. Gjithashtu e kishte ëndërr të bëhej drejtor i një shkolle. Por fati e deshi që ai ta jepte jetën e vet në mënyrë madhështore, kur tanku serb e shkeli. Edhe pse ishte ndër heronjtë më të mëdhenj të kohës sonë, i kushtohet shumë pak vëmendje nga mediat sot. Bedriu ishte mik i mirë i familjes së Ismet Pejës.