Belgët

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Belgae (sq. Belgë) është emërtim të cilën Jul Çezari ua dha fiseve galë që banonin në veri të lumit Sequana (Seine) dhe Matrona (Marne). Në rradhë të parë ata ishin keltë, por njëherit dhe me prejardhje gjerman.