Beqir Buzuku

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Beqir Buzuku (1948), shkrimtar shqiptarë.[1]

Biografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

U lind më 1948 në fshatin Tygjec të komunës së Kamenicës të Republikës së Kosovës. Shkollën tetëvjeçare e kreu në vendlindje, gjimnazin në Kamenicë, ndërsa Shkollën e lartë pedagogjike, dega gjuhë dhe letërsi shqipe, në Gjilan.[2] Është anëtar i Lidhjes së shkrimtarëve të Kosovës. [3] Jeton e vepron në Gjilan.

Veprat[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Beqir Buzuku- Shkruan për fëmijë dhe për të rritur, dhe i ka botuar edhe këto vepra letrare:

 • Pesha e ngjyrave (poezi për fëmijë), Pionieri, Prishtinë, 1995,
 • Etje për buzëqeshje (poezi për të rritur), Jeta e re, Prishtinë, 1995,
 • Çupëza e ngjyrave (poezi për fëmijë), Pionieri, Prishtinë, 1996,
 • Përtej të sotmes, novelë fantastiko-shkencore (për të rinj), Forumi i krijuesve të artit, Prishtinë, 1997,
 • Lahuria e lulemollëve (poezi për fëmijë), Forumi i krijuesve të artit, Prishtinë, 2001,
 • Çelësat majë lapsi (poemë për fëmijë), Forumi i krijuesve të artit, Prishtinë, 2004,
 • Rrëshqitje në udhëkryq (poezi për të rritur), Galabroi, Prishtinë, 2005.
 • Tri ditët e shtojzovalles (novelë për të rinj), Lidhja e Shkritmtarëve të Kosovës, Prishtinë, 2009.
 • Atdheu me dy zemra (Poezi për fëmijë dhe të rinj), botoi SH.B. Orfeu, Prishtinë 2014.

Autori është përfshirë në botimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • (Prof.dr. Astrit Bishqemi) në "Historia e letërsisë shqiptare për fëmijë e të rinj", Elbasan, 2001, 2004 dhe 2008,
 • (Prof.dr.A. Bishqemi) "Autorë të letërsisë shqiptare për fëmijë e të rinj 1886-2009", Elbasan, 2009, në
 • (Hasan Hasani):"Leksikoni i shkrimtarëve shqiptarë 1501-2001", Prishtinë, 2003 etj.

Referime dhe shënime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 1. ^ [Hasan Hasani):"Leksikoni i shkrimtarëve shqiptarë 1501-2001", Prishtinë, 2003|Biografia]
 2. ^ [Hasan Hasani:"Leksikoni i shkrimtarëve shqiptarë 1501-2001", Prishtinë]
 3. ^ Hasan Hasani):"Leksikoni i shkrimtarëve shqiptarë 1501-2001", Prishtinë, 2003