Jeta e Re

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Numri jubilar i "Jetës së Re" për 50 vjet të daljes

Jeta e Re është revistë letrare dymojore e cila është botuar në kuadër të OPGBG "Rilindja" në Prishtinë. Numri parë i kësaj reviste ka dalë në korrik të vitit 1949, me nismën e Esad Mekulit i cili ishte kryeredaktori i parë i saj. Është revista më jetëgjatë në historinë e periodikut shqiptar.[1] Drejtor përgjegjës ishte Zekrija Rexha. Në 25 vjetorin e daljes së saj Biblioteka Universitare dhe Popullore e Kosovës e boton bibliografinë e autorëve Sevdie Ahmeti, Amedan Jani dhe Musa Gërguri me titull: Jeta e Re - Bibliografia 1949-1974. Poashtu, më 1979 me rastin e 30 vjetorit të daljes vazhdohet Bibliografia, por këtë herë autore vetëm Sevdie Ahmeti.

Kryeredaktor kanë qenë:

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ http://www.rtklive.com/sq/news-single.php?ID=78096