Beteja e Savrës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Beteja e Savrës
Pjesë e the Luftrat otomane në Europë
Data 1385
Vendi Fusha e Savrës

result=Fitore e Perandorisë Osmane[1]

Pjesëmarrsit në konflikt
Perandoria Osmane

combatant2= Zeta commander1= Hayreddin Pasha


Komandantët dhe udhëheqësit
Balsha II
Ivaniš Mrnjavčević

strength2=

Beteja e Savrës (fusha e Savrës, në Shqipëri, Myzeqeja e sotme) u bënë luftime më 18 shtator 1385 midis Osmanëve dhe një ushtrie shqiptare e shumë më të vogël megjithese akademia serbe shprehet per serbe [2]. Osmanët dolën fitimtarë dhe pjesa më e madhe e serbëve dhe të princave shqiptarë u bënë vasalë [3].

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Sedlar, Jean W., East Central Europe in the Middle Ages, 1000-1500, (University of Washington Press, 1994), 385.
  2. ^ Група аутора. Историја српксог народа II, Српска књижевна задруга, p. 40
  3. ^ Sedlar, Jean W. East Central Europe in the Middle Ages, 1000-1500, University of Washington Press, p. 385