Bimët dyvjeçare

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë


Bime që e kryejnë ciklin e tyre jetëson brenda dy vjetëve. Në vitin e pare bima pëson vetëm një zhvillim vegjetativ që i lejon të grumbulloje energji për vitin që do të vije, në momentin lulëzimit, për prodhimin e frutit dhe te farës. Pasi formohet fara, bima vdes. Bime dyvjeçare janë : majdanozi, karotat, panxhari, luletogëza, etj.