Jump to content

Birger Brosa

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë


Birger Brosa, viti i lindjes i panjohur, datëvdekje 1202, jarli (konti) i Suedisë nga viti 1174 deri më 1202. Birger Brosa ishte njeri më i fuqishëm në Suedi dhe nën kohën në shërbim ai siguroj kombin suedez një periudhë page e shumë nevojshëm. Ai e forcoi pozitën e vet më martesë më të gjithë pallate mbretërore nordike.