Bolla

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Bolla (Elaphe longissima ose Coluber longissimus) jeton në pyje te rralla gjethërënëse, në çeltina, livadhe dhe në kullosa të të gjitha viseve te Kosovës. Mund te jetë e gjatë mbi dy metra. Në trupin me ngjyrë te verdhe dhe te murrme ka dy shoka të mbyllëta. Ushqehet me minjë. Nuk është helmuese. Për të në popull tregohen shumë tregime te pabesueshme - se si me bisht rrah si me ndonjë topuz, se si ka shumë koka, e për ta mbytur duhet hequr të gjitha etj.