Borakë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Borakë
Fshat
Borakë
Shteti: Shqipëria
Qarku: Qarku i Durrësit
Rrethi: Rrethi i Durrësit
Komuna: Komuna Xhafzotaj
Targat e automjeteve: DR
Përdorimi i stampës

Borakja është një fshat i rrethit të DurrësitShqipëri, ai banohet nga një popullsi boshnjakësh që kanë rreth viteve 1880 . Fshati i Borakës ndodhen në lindje të Shijakut. Lartësia e nevelit mbi detin është 70 m mbi nivelin e detit. Aty njerëzit flasin gjuhën sllave, ato gjithashtu ruajnë zakonet dhe traditat që kanë pasur që në kohën kur kanë qenë në Bosnje dhe Hercegovinë. Në komunitetin e Borakës vizitohen shumë herë politikanë të Bosnje Hercegovinës. Komuna e Xhafzotës ka bere shumë investime për rregullimin e rrugëve, kanaleve, mbeturinave, ujërave te zeza etj.


Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]