Borsum

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search


Blick auf die Borssumer Schleuse, im Hintergrund Teile des Hafens (rechts im Bild die Nordseewerke)
Hochhäuser an der Wilhelm-Leuschner-Straße vom Hafen aus gesehen, im Vordergrund einer der Kais für den Autoumschlag
Das Borssumer Siel, das der Entwässerung der tief liegenden Flächen dient
St. Nikolaus-Kirche (evangelisch-reformiert)

Borssum është nje pjese e qytetit port Emden dhe ne anen lindore. Ai ka sot (2005) 6144 banore (perfshi edhe Hilmarsum). Pjesa e qytetit me emrin Borssum (, por forma e vjeter e te shkruarit: Borßum) ndodhet ne lindje te qytetit port. Me 1928 u fut administrativisht nen qytetin Emden . Borssum kufizohet ne perendim ne pjesene e qytetit Port Arthur/Transvaal, Friesland dhe Herrentor, ne veri me pjeset e qytetit Wolthusen dhe Uphusen si edhe ne lindje me pjeset e qytetit Hilmarsum dhe Jarßum.

Borssum Në mënyrë të veçantë pas Luftës së Dytë Botërore, u rrit me forcë dhe (duke përfshirë rregullimin Hilmarsum) me rreth 6100 banorë, Emden qarkut tretë më e madhe. Në rrethin ka gjera-shtëpi kaloni me rritje të lartë të pronave të strehimit deri në dhjetë histori nga. Një kompleks të lartë të rritet me tre ndërtesa në katet e dhjetë dhe ndërtesave përreth banimi e ndërtuar në vitet 1970 nga ish-kompania në pronësi të bashkimit të banimit Neue Heimat .


Stampa:Coordinate