Brigada e Kosovës e Mbrojtjes Popullore të Jugosllavisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Brigada e Kosovës e Mbrojtjes Popullore të Jugosllavisë është formuar më 26 janar të vitit 1945 nga ana e partizanve të zgjedhur prej Brigadave të Kosovës. Ajo kishte një kapacitet prej rreth 1,600 ushtarësh.

Në dimër dhe pranverë të vitit 1945, Brigada e Gjashtë, Shtatë, Tetë dhe Brigada e Kosovës e Mbrojtjes Popullore të Jugosllavisë, së bashku me brigadat tjera të Kosovës, ka marrë pjesë në likuidimin elementeve të mbetura të Ballit Kombëtar si dhe të forcave tjera armiqësore në Kosovë.

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]