Bukë qiqre

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Tipi Bukë
Vendi i origjinës Shqipëria, Turqia
Përbërësi kryesor Qiqra

Bukë qiqre është një lloj buke e bërë nga mielli i qiqrave në Shqipëri dhe Turqi. Veçanërisht, në vend të majasë së zakonshme, përdoret një maja që gjendet tek qiqrat; kjo maja përzihet me miell dhe ujë dhe lihet gjithë natën në një vend të ngrohtë. Të nesërmen brumi pritet në copa, vendoset në tepsi dhe piqet. [1]

Në Shqipëri quhet edhe qahi dhe piqet si role darkash.

  1. ^ Evliya Çelebi (1999). Evliya Çelebi's Book of Travels: Land and People of the Ottoman Empire in the Seventeenth Century (në gjermanisht). BRILL. fq. 264–. ISBN 978-90-04-11485-2. Marrë më 31 korrik 2013. In Manisa und in seiner Umgebung gibt es auch eine Art Brot, das nohut ekmegi heißt und aus mit Kicherbsen gemischtem Teig gebacken wird.