Cabernet Sauvignon

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Cabernet sauvignon (lexo:kaberne sovinjo) është një lloj rrushi më i përhapuri në botë. Rritet kryesisht në të gjitha vendet që mirren me prodhimin e verës me një klimë të ndryshueshme duke filluar nga Kanadaj deri në Liban. Është i njohur ndërkombëtarisht falë vreshtarisë së regjionit të Bordosë ku shpesh është i përzier me merlot dhe cabernet franc.

P biology blue.png Ky artikull në lidhje me biologjinë është i cunguar. Ndihmoni dhe ju në përmirsimin e tij.