Calcio Catania

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Calcio Catania është nje klub italian futbolli themeluar në vitin 1908 dhe bazuar në Catania, Sicily. Klubi ka kaluar pjesën më të historisë së tij në Serie B, duke fituar promovimin e të ligë të lartë të Italisë Serie A pesë herë. Ata aktualisht konkurrojnë në Serie A, pasi ngjitje back up futbollit piramidale. Klubi ka arritur sukses të moderuar në ligë të lartë, pozita e lartë e arritur ndonjëherë nga ana e klubit është e 8-të në Serie A dy herë, si gjatë fillimit të viteve 1960. Catania largësinë më kanë përparuar në garat kupë është ne finale te delle Alpi Copa.