Carol Peletier

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Carol Peletier (The Walking Dead} është femra "e pambrojtur" e serialit. Personazhi i saj eshte gjithmone e ne rritje. Pjestare qe ne serite e para, ben pjese ne grupin e Atlantes. me nje te shkuar si shtepiake, peson vazhdimisht dhune nga ana e bashkeshortit, deri ne vdekjen e tij gjate sulmit te te vdekurve ne kampin baze. Ne fillim ne sezonit te dyte humbet vajzen e saj Sophia. Kjo humbje e ben ate me te forte dhe ne cdo seri qe pason verehen ndryshime ne karakterin e Carol. Perdoruese e mire e armeve te zjarrit dhe armeve te ftohta. Pas renies se virusit ne Burg ne fillim te sezonit te katert vret disa banore per te mos lejuar kthimin e tyre ne zombie. Pasi Rick e merr vesh e perjashton nga grupi duke mos marre pjese ne luften e fundit kunder Guvernatorit. Pasi te gjithe largohen dhe ndahen nga njeri - tjetri bashkohet me Tyresee i cili ka me vete Judith dhe motrat Samuels. Behet vendimtare ne shpetimin e grupit nga Terminus. E afte per te fshehur ndjenjat e saj ne Alexandria Safe Zone pas sulmit te ujqerve dhe me pas te te vdekurve dhe pasi ka debate te vazhdueshme me Morgan pasi ky i fundit nuk eshte dakort me menyren se si ajo vepron, vendso te largohet per tu menduar ne vetmi. Perfundon ne mbreterine e Mbretit Ezekiel, ku ne fillim ne sezonit te nente i ofron nje unaze per tu martuar.