Jump to content

Ciruset

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
A photograph showing many types of cirrus clouds all jumbled together floating above a plain
Disa lloje të reve cirus

Ciruset (puplore) janë re të cilat u përngjajnë puplave, nuk shkaktojnë hije në tokë. Nëse lëvizin prej perëndimit në lindje paralajmërojnë shiun dhe prishjen e motit. Pasi bëjnë pjesë në retë e larta, përbëhen prej kristaleve të akullit.