Jump to content

City Hunter

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
City Hunter
Skeda:City-hunter-1.jpg
シティーハンター
(Shitī Hantā)
ZhanriAksion, detektiv komedi
Manga
Shkruar ngaTsukasa Hojo
Publikuar ngaShueisha
VulosjaJump Comics
RevistaWeekly Shōnen Jump
DemografiaShōnen
Vazhdimësia origjinale26 shkurt 198519 nëntor 1991
Vëllimet35 (Lista e vëllimeve)
Serial televiziv anime
Drejtuar ngaKenji Kodama
StudiojaSunrise
Rrjeti origjinalYomiuri TV
Vazhdimësia origjinale 6 prill 1987 28 mars 1988
Episodet51 (Lista e episodeve)
Serial televiziv anime
City Hunter 2
Drejtuar ngaKenji Kodama
StudiojaSunrise
Rrjeti origjinalYomiuri TV
Vazhdimësia origjinale 2 prill 1988 14 korrik 1989
Episodet63 (Lista e episodeve)
Film anime
.357 Magnum
Drejtuar ngaKenji Kodama
StudiojaSunrise
Lëshuar më17 qershor 1989
Koha e zbatimit87 minuta
Serial televiziv anime
City Hunter 3
Drejtuar ngaKenji Kodama
StudiojaSunrise
Rrjeti origjinalYomiuri TV
Vazhdimësia origjinale 15 tetor 1989 21 janar 1990
Episodet13 (Lista e episodeve)
Film anime
Bay City Wars
Drejtuar ngaKenji Kodama
StudiojaSunrise
Lëshuar më25 gusht 1990
Koha e zbatimit45 minuta
Film anime
Million Dollar Conspiracy
Drejtuar ngaKenji Kodama
StudiojaSunrise
Lëshuar më25 gusht 1990
Koha e zbatimit43 minuta
Serial televiziv anime
City Hunter '91
Drejtuar ngaKiyoshi Egami
StudiojaSunrise
Rrjeti origjinalNippon TV
Vazhdimësia origjinale 28 prill 1991 10 tetor 1991
Episodet13 (Lista e episodeve)
Film televiziv anime
The Secret Service
Drejtuar ngaKenji Kodama
StudiojaSunrise
Rrjeti origjinalNippon TV
Lëshuar më5 janar 1996
Koha e zbatimit90 minuta
Film televiziv anime
Goodbye My Sweetheart
Drejtuar ngaKazuo Yamazaki
StudiojaSunrise
Rrjeti origjinalNippon TV
Lëshuar më25 prill 1997
Koha e zbatimit88 minuta
Film televiziv anime
Death of the Vicious Criminal Ryo Saeba
Drejtuar ngaMasaharu Okuwaki
StudiojaSunrise
Rrjeti origjinalNippon TV
Lëshuar më23 prill 1999
Koha e zbatimit91 minuta
Film anime
The Movie: Shinjuku Private Eyes
Drejtuar ngaKenji Kodama
Shkruar ngaYoichi Kato
Muzika ngaTaku Iwasaki
StudiojaSunrise
Lëshuar më8 shkurt 2019
Koha e zbatimit95 minuta
Përshtatjet dhe spin-offs

City Hunter (japonisht シティーハンター Shitī Hantā) është një seri manga nga Tsukasa Hojo, publikuar nga viti 1985 deri më 1991 me rreth 6500 faqe. Ishte më shumë një manga se sa anime dhe nga seriali manga gjeti përshtatjen filmi real City Hunter me aktorin Jackie Chan.

Seriali është hartuar për të tërhequr audiencën moshave të reja meshkuj, kështu mund të përkufizohet si një Shōnen. Në zemër të aksionit qëndron detektivi privat Ryo Saeba.

Lidhje të jashtme

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]